Photograph By Adam Orzechowski
Adam O.
Photograph By Ayan Mukherjee
Ayan M.
Photograph By Jony Nasser
Jony N.
Photograph By Nigel Watts.
Nigel W.
Photograph By ARIJIT GHOSH
ARIJIT G.
Photograph By mike cable
mike c.
Photograph By Srna Stankovic
Srna S.
Photograph By Nigel Watts.
Nigel W.
 
imageopolis Home Sign Up Now! | Log In | Help  

Your photo sharing community!

Your Photo Art Is Not Just A Fleeting Moment In Social Media
imageopolis is dedicated to the art and craft of photography!

Upload
your photos.  Award recipients are chosen daily.


Editors Choice Award  Staff Choice Award  Featured Photo Award   Featured Critique Award  Featured Donor Award  Best in Project Award  Featured Photographer Award  Photojournalism Award

Imageopolis Photo Gallery Store
Click above to buy imageopolis
art for your home or office
.
 
  Find a Photographer. Enter name here.
    
Share On
Follow Us on facebook 

 


Send this photo as a postcard
walking on blood
 
Image Title:  walking on blood
  0
Favorites: 0 
 By: Ersin Tek  
  Copyright ©2003

Register or log in to view this image at its full size, to comment and to rate it.


This photo has won the following Awards




 Projects & Categories

 Browse Images
  Recent Pictures
  Todays Pictures
  Yesterdays Pictures
  Summary Mode
  All imageopolis Pictures
 
 Award Winners
  Staff Choice
  Editors Choice
  Featured Donors
  Featured Photographers
  Featured Photos
  Featured Critiques
   
 Image Options
  Unrated Images
  Critique Only Images
  Critiquer's Corner
  Images With No Critiques
  Random Images
  Panoramic Images
  Images By Country
  Images By Camera
  Images By Lens
  Images By Film/Media
   
 Categories
   
 Projects
   
 Find Member
Name
User ID
 
 Image ID
ID#
 
   
 Search By Title
 
   

Photographer  Ersin Tek {Karma:355}
Project N/A Camera Model Nikon F90
Categories Others
Film Format
Portfolio Lens Tamron 300 mm
Uploaded 7/10/2003 Film / Memory Type Profoto 100
    ISO / Film Speed 0
Views 1052 Shutter
Favorites Aperture f/0
Critiques 8 Rating
5.83
/ 3 Ratings
Location City - 
State - 
Country -   
About The photo taken in muslims' Grater Bairam (The "fastival" they sacriface [i mean kill for god!] the cows or sheeps)
More photos like this in my portfolio...
EXIF Data
Random Pictures By:
Ersin
Tek


working bloody butcher

ready to kill

Tired Butcher

self

Peace Flyers

working butcher

front of the broken mirror

we won't kill or die for oil!

victory(!)

Blood River

There are 8 Comments in 1 Pages
  1
Ersin Tek   {K:355} 7/14/2003
Amanın neler olmuy!
Öncelikle burası bir tartıyma forumu dewil, fotografın teknik ve konusunun iyleniyi vb. "sanatsal" kısmıyla ilgili olan bölümü dıyında görüylerinizi lütfen bana mailleyin!
.:.Sanat özgürlüktür!
Öncelikle çeyitli eleytirilerini yazan arkadaylara yunu söylemek gerekir, fotograf (bana kalırsa haber fotografçılıwı da dahil!) bir sanattır. Dünya üzerinde yüzbinlerce ekol ve akım var sanat üzerine belki bazı fotografçı arkadaylarımız fotografı "güzel görüntü yakalama sanatı" gibi tanımlıyor olabilirler, ama bu kiyisel görüyleri beni kesinlikle ilgilendirmez. Çünkü ben fotografa estetik açıdan yaklaytıwım gibi çeyitli düyünce aktarımları kaygıları da tayıyorum!
.:.Sanat politiktir!
Kaldı ki bana göre sanat hayatı sanatçının gözünden yansıtabilmesinde gizlidir. Ben toplumsal gerçekçi akıma yakın görüyorum kendimi. Bunun da bir önemi yok. Eleytirdiwim yeyleri elbette ki, olanca yetenewimle teyhir etmeye çalıyacawım.
.:.Fotograf hayattır!
Politzer ödülü alan açlıktan ölmek üzere olan çocuk ve akababa fotografını, Filistin'li baba ve owulun öldürülmesi fotografını bilmiyorum aranızda görmeyen var mıdır? İçimizin kan awladıwı o fotograflar kötü fotograflar mıdır? Fotografta amaç güzeli, iyiyi yakalamak dewil, kötü de olsa çirkin de olsa, iwrençte olsa estetiwi yakalamaktır; konuyan, küfreden, gülen, awlayan; yani yayayan fotografları "yaratabilmektir"!
.:. Vatan, millet, sakarya: Sanata Hayırcılar!
Yimdi din, millet vs. tartıymalarına; yani sanatla ilgilisi olmayan sanatçının asla önemsememesi gereken ama her nedense bu ülkede sanatçıların önüne ket/set olarak çıkan konulara gelelim.
Dostlar! Sanatın milleti dini ırkı mezhebi falan olmaz. Evrenseldir, enternasyonalisttir. Ben hayvanların öldürülmesine, kurban bayramına, bowa güreyine, deve güreyine, ayı oynatılmasına vs. karyı biriyim. İnsanlar ibadet edecek diye hayvanları ölüyor, ben buna karyı "SAYGILI" olmak adına sessiz kalamam. Yapabildiwim kadarıyla, sanatımla da bunu eleytirmeye çalıyıcawım. Ben kesinlikle bu ülkenin çıkarlarına sıkıymıy bir beyin tayımıyorum; belirttiwim gibi enternasyonalist bir sanat anlayıyımın yayamsal karyılıwını da "bütün halklar kardeytir" söylemiyle yayamsal pratiwime alıyorum.
Velhasıl çok lafı uzatmayacawım, zaten özellikle de ankara'da sizin gibi fotografı "güzel çekim" sanan arkadaylardan bol miktarda var. Sizlere tavsiyem Nazım Hikmet'in "Putları Yıkıyoruz" adlı ufak eserine bir göz gezdirmeniz ve biraz daha "geniy açıyla" olmadı "balık gözüyle" hayata bakmanız.

Bir not: Bu görüntüler tabi ki hoyuma gitmiyor sayın Çalıykan! Bu görüntüler, bu görüntüleri yaratanların hoyuna gidiyor!
Bir not daha: A. Murat Eren kardeyim, sanatla uwraymanı salık veriyorum. Bir de bu konuyu nasıl yehitlere bawlamıysın tebrik ederim! Bu topraklarda Müslümanlar yayamıyor sadece, bilgin olsun ewer yoksa herhangi bir ansiklopedinin Türkiye bölümünde bile bulabilirsin. Bu ülke ulus devlet anlayıyıyla kuruldu, ümmet anlayıyı ile dewil. Kaldı ki ben mensup olduwum ulustan utanmadıwım gibi bir ulusa mensup olarak dowmanın, erkek yada kadın olarak dowmakla övünmek kadar saçma ve ilkel olduwunu düyünüyorum. İnsanlıwın önüne milletini koyup bunla övünenlerin de nasıl bir psikolojik baskılanma (halk arasında eziklik denen olgu) ile bunu yaptıklarına da yayarak bakıyorum. Zenci olarak dowmak da ayıp dewil, Yunan olarak, Türk, Arap, Türk olarak da AMA ÖVÜNÜLECEK BİR YEY DE DEWİL!
Son not: Hakan Aker'e sanata karyı duyarlılıwı için çok içten teyekkürler!

>> Bir kez daha ifade etmek zorundayım fotografın sanatsal çerçevesi dıyındaki konular için lütfen mail atın. Milliyetçi duygularınız hakkında yazacaksanız cevap vermeyecewim; kendinizi yormayın!

  0


evreniz e.   {K:5484} 7/14/2003
Hayri Caliskan gayet güzel ifade etmis durumu.

Ona kismen katiliyorum. özellikle inanc ve milli duygular konusunda. insanin sanati, vizyonu ile iliskili olacaktir elbette. benim cektigim fotograflar da icacici sayilmazlar, ve benim tepkimin fotografla ilgisi yoktu sevgili Hakan Aker.

Elbette isteyen istedigini cekecektir, benim ilgilendigim mevzu fotografin infosunda yazanlar. Aile icindeki bir problemi konu-komsuya anlatmak ne kadar tasvip edilebilir bir davranis olabilir? Ve bu noktada, fotograftan ziyade altinda yazanlar icin tepki gostermem cok normal bence. Bu yazim stili, platformdan bagimsiz bir özgürlügün ötesinde, düsüncesizlige uzanan bir harekete benziyor bence Ersin alinmasin ama.

"Kendi görüylerimi özgürce ifade ederim,seni üzmemek gibi bir kaygıda tayımıyorum" demissin, elbette tasimiyorsun.. kim tasiyor ki? keske tasiyan birileri olsa, cok nazikce bir hareket olurdu :) öte yandan bu yazdigimin seninle ve calismalarinla hic ilgisi olmamasina ragmen bu sekilde tepki gostermen cok enteresan.

Dedigim gibi, benim takildigim nokta about icerisindeki ünlem isareti. Öyle bir duygu besledigini kesinlikle idda etmiyorum Ersin Tek'in fakat genel bir görüs olarak söyle demek istiyorum: Kendi milletinden utanmak kadar assagilikca bir his dolamaz insanin icine. Belki siz de bu vatan icin sehit olmus 250.000 neferin yattigi yarimadayi benim gibi her gün görseniz, benim gibi tepki verirdiniz bu mevzulara. Bunca canim insan, su anda Ersin'in yazdigi infoyu okuyanlar, bizim babalarimizin cocuklarimizin kurban kesmesine karisamasin diye can verdiler sevgili dostlar. Iste platformdan bagimsiz tepki ve düsünce özgürlügü bu noktada ters tepiyor bence..

Sevgiler, Murat.

  0


Hayri CALISKAN   {K:16195} 7/11/2003
Sevgili arkadaslar, bunlar da benim fikirlerim.
Sevgili Ersin,
Asagida soyleyeceklerim sadece sahsi fikirlerim ve kesinlikle seni art niyetli elestirmek gibi bir tavir icinde degilim.
Aynı konuda dun yine bir fotograf gonderdin. Bakinca birseyler yazayim dedim ama yanlis anlasilirim korkusu ile pas gectim. Oncelikle kurban olayi islamiyetin bir gercegi, ustelik inanc geregi yapiliyor. Bunu onaylayalim ya da onaylamayalim bu bir islami realite. En azindan bir inanc ugruna yapilan bir cesit dua bicimi. Konuyu fotograflara dokmek sana ilginc gelebilir, konuya bakis acini calismalarina yansitman kadar dogal bir sey olamaz. Ve ben buna saygi duyarim. Ama bu platformda ve kurban'in islamiyetin icinde bir ibadet bicimi oldugunu bilmeyen ve sadece konuyu bir gaddarlik olarak ele alabilmeye meyilli bir buyuk topluluk var. Bu konuyu islerken ya da fotografla anlatmaya calisirken daha farkli karelerde calisilmali. Calismalarina saygi duymakla beraber bizim aleyhimize kotu bir propaganda oldugunu dusunuyorum. (tabi bu benim dusuncem ve beni baglar)
Kaldiki kan ve dehset odaklanmalarini iceren kareler cok kucuk ve -bana gore- sapkin bir azinlik disinda kimsenin hosuna gitmez.
Benim de gitmez..

Beni guzel seyler gormek mutlu eder. (buyuk bir cogunlugun kabulu gibi) Aglayan bir cocuk portresi yerine gulen bir cocuk portesi gormek beni daha cok mutlu eder sanat ve fotograf adina.

Sana ne arkadas diyebilirsin, evet dun benim bu konudaki ilk calismani görünce kendi kendime dedigim gibi..ama goruyorumki konu devam ediyor ve edecek gorunuyor. ...Ve acikcasi burada neyin amacladiginida merak etmeden duramiyorum...Bu guzel ulkemizi, guzel insanimizi tanitmak eger bu yolla olur diyorsan birsey diyemem.
Digerlerini bir gozlemlemeni rica ediyorum, ama yukaridaki sozlerimin isiginda... burada bulunan insanlarin %99,999999 amaci kesinlikle etrafindaki guzellikleri paylasmak. Yaniliyor muyum sence?
Burada kendince herkes bir misyon ustlenmis gizliden gizliye..fark etmemis olman mumkun degil.
Ben bir Turk ve Turkiye'de yasayan biri olarak yukaridaki calismani ve konuyu ele alisbicimini hic bir sekilde ve hicbir platformda onaylayamam. Yine belirtiyorum bu benim fikrim..amacim kesinlikle seni yermek degil.
Insanlar, pozisyonlari, yasam bicimleri, hayat standartlari ne olursa olsun hep 3 seye karsi cikarlar. Dini duygulari ile, milli duygulari ile ve kisilikleri ile oynandiginda isyan ederler ve bunu yapan sen isen buyuk tepki alirsin. Bu uc konuyu ozelinde tartismaya acarsan her toplumda, her platformda ters karsilanirsin.
41 yasindayim ve benim 41 senenin sonunda ogrendiklerimin basinda bu gelir.
Sen inanmayabilirsin...yanlis bulabilirsin...ama unutmaki 2 milyar insan var bunun ibadet olduguna inanan dunyada...
Konuyu bu bicimde ele alirsan daha cok tepki alacagindan emin olabilirsin. Cunku ucu her zaman birilerine dokunacaktir.

Sunuda hatirlatmak isterim. Islamiyet'in disindaki "Modern dunya" bu kurban olayini bir vahset olarak nitelendirmekle birlikte bir "arena ve boga guresini" hala kulturel bir etkinlik olarak kabul etmektedir. Her zamanki cifte standart burada da islemktedir. Oysaki; sende cok iyi biliyorsun, birisi ibadet icin yapiliyor ve keslip eti yeniliyor ve fakir fukaraya dagitiliyor...bir digeri ise sadece egelence icin yapiliyor....

Basini agrittim ya da seni uzdu isem gercekten uzulurum...Mademki buradayiz ve kendimizi tanitacagiz...O kadar guzel konular varki islenecek...Bir Beyoglu portfolio su yapsan kendine ..
ve 1 gunun ayirsan bu ise..
sana 1 sene yeter o fotogaflar...
Hem sanatini konustur, hemde bu guzel ulkeyi tanit dunyaya...

Surcu lisan etti isek affola sevgili arkadasim.
Yasayacagin gunller yasadiklarindan cok daha iyi olsun.

Saygilar..
Hayri CALISKAN

  0


Hakan Aker   {K:14146} 7/11/2003
Ersin'den özür dileyerek,A.Murat Eren'e bir iki yey söylemek isterim.Burada müslümanlar aleyhine biryey söylenmedi.Kabul edemiyorsan o senin sorunun.Mesela,bizler-digerleri meseleside degil.Kendi görüylerimi özgürce ifade ederim,seni üzmemek gibi bir kaygıda tayımıyorum.O yüzden neyi nasıl düyünecegimi,hangi platformda düyüncelerimi nasıl ifade edecegimi ben bilirim.Herkez iyine baksın.Sevgiler,Hakan.(haker17@ttnet.net.tr)

  0


evreniz e.   {K:5484} 7/11/2003
What are you talking about?

I'm living in Turkey like you. I am not a muslim but i can't accept your words about muslims. This people killing sheep or cows for god (unfortunately, i'm very sorry for that animals). But the other ones killing men and children for their politics!!

Don't do this again. Don't hurt your country and people in an international platform.

:(

Murat.

  0


Priyadarshi Sinha   {K:7238} 7/10/2003
its a great reminder that such tradition still exists .. good image biut a little bit out of focus, nice color.

  0


Hakan Aker   {K:14146} 7/10/2003
What can be the point of this photo?If your point is to show how violent our bayrams are or the point is questioning killing for God,Im 100% with you.If you're planning to make a sick portfolio :),i say thats also interesting.And dont get me wrong,im not critisizing you,im just curious.About this picture- well its another strong shot-like a punch on the face,My best regards,Hakan.

  0


Yusuf Aslanyurek   {K:90} 7/10/2003
little bit out of focus and color layers are not correct but anyway good atmosphere. (bu arada puanlandirmam yanlis anlasilmasin, bence puanlar bir ise yaramiyor bu yuzden tam puan veriyorum)

well done keep up good working.

  0


  1

 

|  FAQ  |  Terms of Service  |  Donate  |  Site Map  |  Contact Us  |  Advertise  |

Copyright ©2013 Absolute Internet, Inc - All Rights Reserved

Elapsed Time:: 0.265625